Границите падат за Поморие през 2014 г.

И тази година набира сили международната реклама на Поморие като туристическа дестинация. Чрез европейски и собствени средства общината успява да популяризира забележителния си туристически потенциал пред света.

Участия в девет туристически изложения през 2014 г. ще ни осигури проектът „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара Планина”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”.  Проектът се реализира в партньорство с общините Айтос и Руен и е на стойност близо половин милион лева. През тази година той ще даде международен отзвук за града ни като туристическа дестинация. През февруари и март Поморие ще покори три от най-мащабните световни изложения – TTR Букурещ, TRAWEL/UTAZAS Будапеща и ITB Берлин. Не по-малко важни са и международните борси в България. Поморие ще се представи на „Изложба на общините”- Пловдивски панаир; „Ваканция и СПА Експо”- София; „Борса за културен туризъм” – Велико Търново; Фестивал на устойчивия туризъм и здравословното хранене „Зелени дни” – София; „Уикенд туризъм” – Русе”; „Вашата ваканция” – Бургас.

През изминалата година на тържествата по повод Международния ден на туризма в града, кметът Иван Алексиев официално заяви, че общината ще подпомогне туристическия бранш като финансира представяне на няколко изложения. Четири месеца по-късно подготовката за първите две борси е факт. MITT Москва “Пътешествие и туризъм” и UITT Киев са най-значимите туристически събития в Русия и Украйна. През месец март Поморие ще бъде представен на двете борси от служители в отдел „Туризъм” и членове на местните сдружения на туроператорите и на хотелиерите и ресторантьорите.

Чрез атрактивни рекламни материали и привлекателни щандове, посетителите на многобройните изложения ще се запознаят с уникалната природа на региона и огромния му потенциал за разнообразни форми на туризъм. Акцентът и тази година ще бъде поставен върху балнеотуризма, развитието, на който ще даде възможност на Поморие да се превърне в целогодишна туристическа дестинация и да затвърди славата си на Столица на балнеологията на България. С тази насоченост през изминалата година градът ни се представи на осем изложения, където пожъна успех и предизвика интерес у хиляди посетители от цял свят.Избрани сайтове Поморие

  • М-Бус ООД автобуси за Бургас, Варна, Слънчев бряг, В.Търново, Карнобат ... Автобусна фирма М-БУС работи с около 100 автобуса, от които 36 чисто нови автобуса в т.ч. 12 автобуса на възраст до 5 години.

  • Най-нови коментари Поморие

  • Коментар към: Плажове в Поморие Hello! We've good news for The brand new Xrumer 16 were exceptional base Joomla K2 copes and operates with postings without any any mods! It is possible to see it here: http://katamarancharter.no/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=873 http://naveedulhassan.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24690 http://www.sophrologue-lyon.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2521 http://www.abdelkaderrailane.fr/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1463 http://www.galleriaperera.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=117318