Балнеологията на Поморие предизвика интерес в Лондон

Заместник-кметът на Община Поморие Илия Джингов и началникът на отдел „Управление на проекти”  Георги Петков за втора поредна година представиха Поморие на едно от най-големите международни туристически изложения – World Travel Market – Лондон, което се проведе в дните от 3-то до 6-ти ноември 2014 г.

„Интересът към Поморие както винаги беше голям. Посетителите искаха да научат повече за възможностите за балнеотуризъм, които предлагаме. Културата и историята на Поморие също бяха обект на интерес. Сред гостите на изложението имаше и англичани, които имат жилища в Поморие.  Те не спират да се информират за случващото се в града от уеб сайта на Общината и идваха да научат повече подробности  за наскоро направените археологически проучвания.”– коментира заместник-кметът.

Българският щанд на изложението беше представен от заместник министъра с ресор туризъм Бранимир Ботев. Посетителите се запознаха с фолклора на страната и традициите й в производството на вино. Голямо внимание на България отдели и кореспондентът на телевизия CNN Ричард Куест.

Участието на Община Поморие на World Travel Market е съгласно изискванията за осигуряване на устойчивост по Договор за безвъзмездна финансова помощ  №BG161РО001/3.2-02/2011/009  по ОПРР 2007-2013 г., проект,  „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина” в партньорство с Община Айтос и Община Руен, по Оперативна програма  „Регионално развитие” 2007-2013 г.