До 17-ти август мед в изобилие в Поморие

До 17-ти август мед в изобилие в Поморие

За втора поредна година в Поморие се провежда Национален фестивал на меда под надслов “Мед, море и слънце”. Събитието е организирано от Община Поморие, под патронажа на Кмета на Община Поморие, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”,  с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областен пчеларски съюз – Бургас. Изложбата базар на мед и пчелни продукти е разположена на алеята до р-т “Старото казино”в централната градска част, всеки ден до 17 август, от 9:30 до 21:30 ч. Жителите и гостите на Поморие ще имат възможност да опитат над 20 вида мед, да научат повече за лечебните му свойства и да се запознаят с различни пчеларски техники.

На официалното откриване сред гостите присъстваха народните представители Ивелина Василева и Димитър Бойчев от ПП “ГЕРБ”. На специален екран беше излъчен и специален поздрав към участниците на фестивала от евродепутата Мария Габриел.

“Малко се знае какво неземно богатство притежаваме. Изложенията ще продължат, става ми обидно хората да ме питат, защото не знаят с какво ни е дарил Господ”, сподели на откриването Бойчо Ботев -председател на Областен пчеларски съюз – Бургас.

На импровизираната сцена участие взеха деца от Мажоретен състав към НЧ “Просвета 1888″ и КСТ “Поморие”.