Поморие отново стана столица на православието

Църковната песен извисява духа, умилява сърцето, настройва молитвено. Всеки, който възхвалява Бога наподобява ангелите, които непрестанно пеят.  С тези думи Н. В. Пр. Сливенският митрополит Йоаникий поздрави участниците и гостите на единадесетото издание на Международния православен фестивал  „Света Богородица – Достойно есть”.

22 хора, от седем държави се включиха в тазгодишното издание на православния форум, който започна на 11 юни с литийно шествие и празничен водосвет.

Вече повече от едно десетилетие хорове от различни страни се срещат тук, за да изразят своето уважение и любов към Бога. Участниците всяка година стават все повече и аз с гордост мога да заявя, че Поморие вече е столица на православието.”- каза кметът Иван Алексиев преди да официално да открие 11-тия Фестивал на православната музика „Света Богородица – Достойно есть” 2014 в Поморие.

Фестивалът ще продължи до 15 юни. В петте дни ще се провеждат концерти в храм „Свето Рождество Богородично” и на сцената на НЧ „Просвета 1888”.

Заповядайте да се насладите на божествените песнопения на хоровете.