Поморие се представи на две туристически изложения

Община Поморие взе участие в още две туристически изложения – „Уикенд туризъм” – Русе и фестивала „Зелени дни” в София.

В рамките на изложенията се проведоха презентации на туристическия регион Поморийски залив и Източна стара планина, в които взеха участие експерти в туристическия сектор. Посетителите проявиха огромен интерес най-вече към възможностите за калолечение, които предлага Поморие.

 

Изложението Уикенд туризъм Русе е единственото в България, фокусирано върху оферти за отдих и забавление през почивните дни. Програмата включва и Фестивал на туристическите забавления и анимации – единственият фестивал в България, който представя пъстра палитра от програми – развлечения за туристи.

 

Пролетният фестивал „Зелени дни” е насочен към алтернативните туристически дестинации и средства за опазване на природното и културно наследство на България, както и за развитието на капацитета на местните общности да печелят от земеделие и туризъм.

Участието на Общините Поморие, Руен и Айтос е на общ щанд, в рамките на проект: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ:BG161PO001/3.2-02/2011.