Поморие ще се представи на фестивала „Зелени дни”

Община Поморие, в партньорство с общините Айтос и Руен, ще вземе участие в петото издание на фестивала „Зелени дни – 2014”, който ще се проведе от 10 до 13 май 2014 г., под надслов „Зелените хоризонти на България”.

Пролетният фестивал ще представи алтернативни туристически дестинации и средства за опазване на природното и културно наследство на България, както и за развитието на капацитета на местните общности да печелят от земеделие и туризъм. Вече четири години столичани и техните гости се радват в първите дни на пролетта на фестивала. Срещата тази година ще е пред паметника на съветската армия, до изхода на метрото и Софийския университет. Организатори на „Зелени дни 2014” са  Българска асоциация за алтернативен туризъм и туроператорът „Одисея-ин“, с подкрепата на Столична община, Френското посолство, Американското посолство и Министерство на икономиката и енергетиката.

 

Във втория  ден на фестивала – 11 май, от 13.00 часа, ще се проведе презентация на тема „Възможности за еко и селски туризъм в региона на Източна Стара планина (Поморие-Айтос-Руен), развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на район Поморийски залив и Източна Стара планина.

 

 

 Участието на Общините Поморие, Руен и Айтос е на общ щанд, в рамките на проект: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011.