Поморие инвестира в реклама на 9 туристически борси през 2014 година

И тази година набира сили международната реклама на Поморие като туристическа дестинация. Чрез европейски и собствени средства общината успява да популяризира забележителния си туристически потенциал пред света.

Участия в девет туристически изложения през 2014 г. ще ни осигури проектът „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара Планина”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”.  Проектът се реализира в партньорство с общините Айтос и Руен и е на стойност близо половин милион лева. През тази година той ще даде международен отзвук за града ни като туристическа дестинация. През февруари и март Поморие ще покори три от най-мащабните световни изложения – TTR Букурещ, TRAWEL/UTAZAS Будапеща и ITB Берлин. Не по-малко важни са и международните борси в България. Поморие ще се представи на „Изложба на общините”- Пловдивски панаир; „Ваканция и СПА Експо”- София; „Борса за културен туризъм” – Велико Търново; Фестивал на устойчивия туризъм и здравословното хранене „Зелени дни” – София; „Уикенд туризъм” – Русе”; „Вашата ваканция” – Бургас.

През изминалата година на тържествата по повод Международния ден на туризма в града, кметът Иван Алексиев официално заяви, че общината ще подпомогне туристическия бранш като финансира представяне на няколко изложения. Четири месеца по-късно подготовката за първите две борси е факт. MITT Москва “Пътешествие и туризъм” и UITT Киев са най-значимите туристически събития в Русия и Украйна. През месец март Поморие ще бъде представен на двете борси от служители в отдел „Туризъм” и членове на местните сдружения на туроператорите и на хотелиерите и ресторантьорите.

Чрез атрактивни рекламни материали и привлекателни щандове, посетителите на многобройните изложения ще се запознаят с уникалната природа на региона и огромния му потенциал за разнообразни форми на туризъм. Акцентът и тази година ще бъде поставен върху балнеотуризма, развитието, на който ще даде възможност на Поморие да се превърне в целогодишна туристическа дестинация и да затвърди славата си на Столица на балнеологията на България. С тази насоченост през изминалата година градът ни се представи на осем изложения, където пожъна успех и предизвика интерес у хиляди посетители от цял свят.