Поморие

Поморие


Поморие

Поморие

Поморие-един от най-красивите и развиващи се черноморски градoве ! Курортът Поморие притежава уникална природна даденост, което го прави привлекателен обект за целогодишен отдих и лечение.

  
още за Поморие »
Поморие регион

Поморие регион

Град Поморие е разположен в източна България на бреговете на Черно море на 20 км. от град Бургас и на 10 км. от Летище Бургас. За да се влезе в града, се преминава през тесен и дълъг провлак между морето и лимана. От север поморийският лиман подпира полуострова и създава впечатление на врязване в него.

 
 Чех Пласт вече и в Бургас, Бургас - общини и райони - дограма от и за Бургас. Търсите дограма в Бургас? Поръчайте от Чех Пласт: Чех Пласт са и в Бургас. Дограма от Чех Пласт за Бургас и региона.. Chehplast най-добрият представител в избора на дограми  още за Поморие » Р·Р° дограма Бургас chehplast.com  

 
още за Поморие »
Забележителности в Поморие

Забележителности в Поморие

Сред забележителностите на Поморие днес са Старите църкви “Преображение Христово”, строена между 18 и 19 в., в която се пазят ценен иконостас и редки икони. В поморийския манастир “Св. Георги Победоносец” може да видите каменен релеф на Св. Георги. Задължително трябва да посетите и музейната експозиция в дома, където е живял поетът П.К. Яворов и негов паметник при Яворовите скали. Близо до къмпинг “Европа” в местността Кухата могила е открита куполна гробница мавзолей от 3-4 в., която има изключително интересна с фуниевидната си конструкция.Поморие е известен с едноименното Поморийско езеро, което представлява свръхсолена лагуна и е защитена местност. Други природни атракции в района на Поморие е корията, намираща се край село Гълъбец, и местността Блатно кокиче.

  
още за Поморие »
Кални бани в Поморие

Кални бани в Поморие

Поморийското езеро е най-северното от Бургаските езера. То е разположено непосредствено до Поморие, като южната част се добива лечебна кал, а северната се използва за солодобив. Категорично е доказано, че по качества поморийската лиманна лечебна кал , добивана от соленото езеро, се нарежда между най-добрите в света. Тя представлява природен продукт, формиран от органични и неорганични съединения с участието на различни химични, биологични и микробиологични процеси в Поморийското лиманно езеро. Тя е черна на цвят и има наситена миризма на сероводород. В модерната санаториална база с успех целогодишно се лекуват заболявания на опорно - двигателния апарат; гинекологични, хирургически и травматични, кожни, периферни нервни, неспецифични заболявания на дихателните органи, сърдечно-съдови, чернодробни и др.

  
още за Поморие »
История на Поморие

История на Поморие

До 14 август 1934 г. градът е носил древното название Анхиало, когато със специална министерска заповед е бил преименуван на Поморие. Древното селище Анхиало е било създаден като колония на Аполония (Созопол) с цел пълно господство над Бургаския залив и принадлежащата му територия, за владеене на солниците и срещу влиянието на съседната Месамбрия.

Открита след средата на минали век голяма мраморна плоча близо до устието на Дунав свидетелства за ранната история и значение на селището. Запазени надписи гласят, че през 2 в. пр. н.е., Анхиало е бил силно укрепено място с крепостни стени, което е било завладяно от съседната Месамбрия (днешен Несебър). По време на сражението са разрушени крепостните стени на Анхиало, възвръщайки го отново в ръцете на аполонийците. Благоприятното географско разположение на Анхиало на северния бряг на сегашния Бургаски залив му придавало изключително значение, за да се води спор с цената на оръжието между Месамбрия и Аполония.

  
още за Поморие »
Поморие туризъм

Поморие туризъм

Водата в Поморие е приятна за къпане до месец октомври, което дава възможност за удължаване на курортния сезон. Курортът Поморие разполага с голяма леглова база, като освен традиционните семейни хотели и къмпинги, в последните 10 години се построиха множество луксозни 4- и 5- звездни хотели с всички удобства за спокоен семеен отдих, множество заведения за бързо хранене, закрит плувен басейн. Удобни транспортни връзки свързват Поморие с други градове и курорти. Аерогарата е само на 8 км. Близостта на Сл. Бряг и областния център Бургас увеличават възможностите за развлечения. Акваторията на Поморийския залив е предпочитана за ветроходни регати, а пристана - от любители рибари.

  
още за Поморие »
Празници , традиции и обичаи в Поморие

Празници , традиции и обичаи в Поморие

Празници , традиции и обичаи в Поморие

  
още за Поморие »
Важни и спешни телефони в Поморие

Важни и спешни телефони в Поморие

Важни и спешни телефони в Поморие

  
още за Поморие »
Поморие маршрути и карти

Поморие маршрути и карти

Удобни транспортни връзки свързват Поморие с други градове и курорти, като аерогара Бургас е само на 8 км. Близостта на Слънчев бряг и Бургас увеличават възможностите за развлечения и туристически поток в градчето. Акваторията на Поморийския залив е предпочитана за ветроходни регати, а пристана - от любители рибари.

  
още за Поморие »
Архитектура в Поморие

Архитектура в Поморие

Комплекс „Penelope Palace” 4* предлага на бъдещите собственици едно уникално съчетание на лукс, комфорт и уют в непосредствена близост до слънчевия поморийски плаж. Напълно изградена инфраструктура, в съседство до „Сънсет Ризорт”.

  
още за Поморие »
Агенции за недвижими имоти в Поморие

Агенции за недвижими имоти в Поморие

Агенции за недвижими имоти в Поморие Вероятно вече се убедихте, че пазарът на недвижими имоти е доста хаотичен! Ние предлагаме ред в хаоса! Предлагаме това, което реално съществува на пазара. Гарантираме експедитивност, коректност и специален ИНДИВИДУАЛЕН подход към всяко търсене и предлагане.

  
още за Поморие »
Таксита и рента кар в Поморие

Таксита и рента кар в Поморие

Таксита и рента кар в Поморие

  
още за Поморие »
ГРИЖА ЗА ВАС И ЗА ВАШИЯ ДОМ!

  След  като чуждестранните граждани придобият имот у нас, те имат нужда от помощ за решаване на много други проблеми, които не влизат в ничии задължения и не са клауза по никакви договори. Обикновено търсят за съдействие агентите, чрез които са закупили имота си. Много често се случва обаче брокерите, както и собствениците на сградите да не се отзовават на нуждите на доскорошните си клиенти.

  
още за Поморие »
Балнеологията на Поморие предизвика интерес в Лондон

Заместник-кметът на Община Поморие Илия Джингов и началникът на отдел „ Управление на проекти”   Георги Петков за втора поредна година представиха Поморие на едно от най-големите международни туристически изложения – World  Travel  Market  – Лондон, което се проведе в дните от 3-то до 6-ти ноември 2014 г.

  
още за Поморие »
Видеогалерия Поморие

Поморие видеогалерия. Видеогалерия Поморие. 

  
още за Поморие »


Избрани сайтове Поморие

Най-актуални страници Поморие

  • Великден в Поморие - Хотелски комплекс Сънсет Ризорт 5* още за Поморие » ...

  • Великден в Поморие още за Поморие » ...

  • Гранд хотел Поморие 5* - Поморие Хотели в Поморие - Гранд хотел Поморие 5*

  • Най-нови коментари Поморие

  • Коментар към: Плажове в Поморие Hello! We've good news for The brand new Xrumer 16 were exceptional base Joomla K2 copes and operates with postings without any any mods! It is possible to see it here: http://katamarancharter.no/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=873 http://naveedulhassan.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24690 http://www.sophrologue-lyon.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2521 http://www.abdelkaderrailane.fr/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1463 http://www.galleriaperera.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=117318